Heinz-Christian Strache osztrák alkancellár a héten arról számolt be, hogy 2016-ban Ausztriában a külföldi állampolgárok által elkövetett bűncselekmények vádlottjainak 45,9 százaléka menedékkérő volt – írja a Kronen Zeitung cikkére hivatkozva a Breitbart London.


Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Strache arról számolt be, az adatok egy olyan új kormányzati jelentésből származnak, amely biztonságpolitikai kérdéseket vizsgál. 

Herbert Kickl belügyminiszter – aki szintén az FPÖ tagja – azt mondta, az új osztrák koalíciós kormány az adatokra reagálva tovább tervezi szigorítani a menedékkérőkkel kapcsolatos politikáját. Azt állította, a bűncselekménnyel vádolt külföldi állampolgárok aránya mindösszesen 13 százalékkal nőtt, és így már az összes, Ausztriában elkövetett bűncselekmény 40 százalékának vádlottja idegen állampolgárságú személy.

Kickl támogatja a kitoloncolási eljárások meggyorsítását azon menedékkérők esetében, akiknek kérelmét elutasították, és helyesli azt az új kormány-elképzelést, amely szerint az osztrák hatóságoknak jogukban állna átvizsgálni a menedékkérők mobiltelefonját, hogy így könnyebben állapíthassák meg személyazonosságukat, illetve azt, melyik országból érkeztek.

Hozzátette, támogatja, hogy azokat a menedékkérőket, akik kiskorúnak mondják magukat, röntgenvizsgálatnak vessék alá, hogy így győződjenek meg valós életkorukról.

Strache szerint a biztonságpolitikát boncolgató jelentésben negatív és pozitív elemeket is fel lehet fedezni, így kiderült, hogy egyes térségekben bizonyos bűncselekmények – például a betörések – száma az egy évvel korábbihoz képest csökkent. A bűntényekkel vádolt menedékkérőkkel kapcsolatban azt nyilatkozta: “Azok, akik nálunk állítólag menedéket keresnek, ugyanazok, akikkel szemben meg kell védenünk az osztrák polgárokat”.

A Breitbart London cikke felidézi, hogy 2016-ban az akkori belügyminiszter, Wolfgang Sobotka sokkoló adatokat közölt, többek közt azt, hogy a migránsok által elkövetett szexuális támadások száma 133 százalékkal növekedett egy esztendő alatt. 2017-ben aztán Sobotka ismeretetett egy másik jelentést is, amely szerint minden 10 migráns közül, akinek jóváhagyják a menekültkérelmét, kilenc rövid időn belül szociális juttatásokért folyamodik.

(demokrata.hu)