JTA

Fotó: Belltreephotography/shuttestock.com

A fenti címmel számol be a zsidó távirati iroda (JTA) arról, hogy a Donald Trumpot támogató Alex Jones betelefonálós rádióműsorában „a zsidó maffiáról” beszélt, amelyet „George Soros zsidó milliárdos irányít”.
Jones egy betelefonálónak válaszolt, aki azt mondta, hogy „a zsidó maffia” támogatja John McCain és Lindsey Graham szenátorok azon erőfeszítését, hogy kudarcba fulladjon Trump elnöksége.

Tegnapi programjában ezt Alex Jones így kommentálta: „Nos, kétségkívül van zsidó maffia, és a Rágalmazás Elleni Liga azt fogja erre állítani, hogy maga antiszemita”.

Így folytatta: „De nem. Van olasz maffia, ír maffia, zsidó maffia, jamaicai maffia…és totálisan van zsidó maffia, de ha ezt bírálja, akkor azok azt mondják, hogy antiszemita, de a zsidó maffia igen hatalmas maffia.”

Jones ezután azt mondta, hogy a zsidó maffiát Soros vezényli, aki tulajdonképpen a „zsidókat akarja megcélozni”.

Majd ezt mondta: „És a zsidó maffia főként zsidókon élősködik, mint az ótvar – ott vannak a szefárd zsidók, és több mint százezret öltek meg közülük egy sugárzási teszten. Szóval a zsidók egyik legnagyobb ellensége a zsidó maffia, amely Hitlerrel működött együtt. Nos, a zsidó maffia feje George Soros”.

A JTA ezután emlékeztet arra, hogy 2015 decemberében Trump megjelent az „Alex Jones Show”-n, ahol a republikánusok elnökjelöltje azt mondta Jones-nak, hogy „fantasztikus hírneve van” és megígérte, nem fogja őt elfelejteni.

Ez nem az első eset, hogy Jones a zsidó maffiáról beszélt, áll a jelentésben.

„Októberben is beszélt a zsidó maffiáról, amely irányítja az USA-t és azzal vádolta Rahman Emanuel chicagói polgármestert és testvéreit, hogy annak a középpontjában állnak.”  (A JTA „Rahman”-nak írta el Rahm Emanuel nevét, akit egyébként Obama megválasztása után hivatalvezetőjévé nevezett ki.)

Lovas István