A hagyományoknak megfelelően a First Lady fogadta a fenyőfát a Fehér Ház északi bejáratánál. Melania Trump és fia, Barron együtt nézte meg a fát, majd – szintén a szokásoknak megfelelően – megengedte, hogy a Fehér Ház Kék szobájába vigyék.

Fotó: MTI/EPA/Michael Reynolds


Fotó: MTI/EPA/Michael Reynolds

Az ünnepi fenyőfa fogadása mindig egy rövid ceremóniával jár: a fenyőt óriási piros masnikkal és fenyőkoszorúkkal feldíszített lovas kocsi viszi az elnöki hivatal bejáratához, ahol a first lady fogadja a menetet és szimbolikusan jóváhagyja a fenyő beszállítását.

Az idén a karácsonyfa egy csaknem hat méter magas balzsamfenyő, Wisconsinból érkezett. Jim és Diane Chapman kertészetéből származik. A házaspár az Országos Karácsonyfa Szövetség vetélkedésén nyerte el a megtiszteltetést, hogy a Fehér Házban az ő kertészetükben nevelt fenyőt díszítsék fel. A ceremónián Chapmanék adták át hivatalosan a fát Melania Trumpnak, aki meghívta őket a Fehér Házba.

Donald Trump már a tavalyi választási kampányban megígérte, hogy idén a karácsonyt karácsonynak és nem ünnepnek nevezik majd, és ismét a hagyományos boldog karácsonyt jókívánság hangzik el a boldog ünnepet helyett. Az elnök meggyőződése szerint ugyanis a karácsony kifejezés kiiktatásával megfosztják az ünnepet a keresztény tartalmától.

“Ez nem történhet meg többé” – idézte Donald Trumpot az ABC televízió hétfő esti híradója. A műsor emlékeztetett rá: Trump már tavaly márciusban, egy floridai sajtótájékoztatón hangoztatta, hogy “ismét boldog karácsonyt fogunk kívánni egymásnak, ezt ma már nem mondják, még az áruházakban sem ezt a jókívánságot írják ki, de mi majd ismét bevezetjük”.

(hirado.hu)

LIVE NOW: First Lady Melania Trump receives Christmas tree…

Gepostet von Breitbart am Montag, 20. November 2017