Galóca Gerzsonról, a Fürge Bolha balszélsőjéről köztudomású volt, hogy nyugati profi csapathoz szeretne szerződni, de a szövetség nem adta ki a játékengedélyét. Egy szép napon beállított a Haladó Előre társadalmi elnöke – egyben a szövetség főtitkára – Galócáékhoz, és táskájából elővette az engedélyt. Meglóbálta a futballista orra előtt, s csak ennyit mondott: "Ez a magáé, ha a hátralévő három fordulóban nem rúg gólt." Erre Galócánál soha nem látott formahanyatlás következett be.

Így jött szezonra szezon, mígnem a liga klubjai megelégelték a sok disznóságot, és kitört a botrány. A bundaügyek elárasztották a sajtót. A legvérmesebbek az Előre végleges kizárását, sőt eddigi bajnoki címeinek törlését követelték, ám a társadalmi elnök vérben forgó szemekkel és egy hatalmas paksamétával állt ki a nyilvánosság elé. "Minket vádolnak?", tajtékzott sértetten. "A liga egyetlen csapata az Előre, amely mentes maradt a bundától. Rendelkezésemre áll az összes bizonyíték, amely alapján nyilvánvaló, hogy kik, mikor és mennyiért adták el a meccseket. Kapusok, csatárok, játékvezetők. Valamennyi klub érintett. Ezennel a leghatározottabban követeljük, hogy mindazokat, akik önös érdekből csaltak és beszennyezték a bajnokság tisztaságát, tiltsák el a további játéktól."

A legjobbjaikat vesztett csapatok csak vegetáltak a következő idényben. A bajnokságot nagy fölénnyel a Haladó Előre nyerte.