Hirdetés

Az exminiszterelnök a villa nappalijában tévénézés közben valami röviditalt szopogatott, hogy ihletet merítsen. „Gyűlölöm az alkoholt; ott pusztítom, ahol érem!”, mondogatta, ha valaki gyanúba keverte a szenvedélybetegséggel. Ezalatt felesége 3D-nyomtatóval fröccsöntött DK-szavazókat hozott létre utolsó mentsvárként. Ekkor a férfi az éppen futó külföldi hírek láttán felkiáltott, és felpattant a fotelből, mint Arkhimédész a fürdőkádból.

– Heuréka! – Az asszony e szó hallatán gyanakvó féltékenységgel pillantott rá, ezért gyorsan javított: – Klára! (Ami azt jelenti: világosság, fényesség. Ugyanis az gyúlt az agyában.)

– Szerencséd, hogy nem öreganyádnak szólítottál! – felelte a nő, és egy pillanatra leállt a szimpatizánsok gyártásával. – Mi történt?

– Itt van előttünk az út. A testvérpártunk, tudod, az amerikaiak, ők is demokraták, meg mi is. Ők is háborúzni akarnak, meg mi is. Ők is erőltetik a migrációt, meg mi is. Ők is…

Korábban írtuk

– Ne ragozd tovább, mert a végén még elszólod magad. Inkább halljam, mi a spanyolviasz?

Ez egy pillanatra kizökkentette emberünket, mert úgy érezte, neje teljesen félreértette, de mivel ezzel valamennyi férfi így van évezredek óta, inkább folytatta:

– Képzeld, ez a Biden visszalépett. No, mondjuk úgy, mint anno Medgyessy… Nem ez a lényeg. Van ez az elnökjelölő konvent, ahová a delegáltakat a különböző államok megválasztották. Akik persze a Bidenre szavaztak, mert akkor még azt hitték, elindul. Na, most majd szépen jelölik a Kamala Harrist, pedig arra senki sem szavazott, de kit érdekel, mert a Biden alkalmatlan. Zseniális! Például a pestiek leszavaztak erre a magas, vékony fickóra, noha mindenki tudja róla, hogy teljesen alkalmatlan, mint a Joe. Csak azért nem szenilis, mert még fiatal. Szeptember végén majd megírja a sajtónk, az embereink követelik, hogy lépjen vissza, ő azt mondja, persze, persze, tök hülye vagyok, legyen inkább a Klára a főpolgármester, és hopp, már te is vagy az. Demokraták nem szavazgatnak feleslegesen.