Hirdetés
Hirdetés

gasztronómia

Aki ételt, italt adott

Aki ételt, italt adott

Fráter Erzsébet botanikusként fogott bele a Biblia tanulmányozásába, a Szentírásban megjelenő növények és ételek, korabeli szokások kutatásába.
Közelebb a jó sajtokhoz

Közelebb a jó sajtokhoz

Magyar sajt nyert aranyérmet a szakmai világbajnokságnak is nevezett Mondial du Fromage-on.
Elhunyt a tiramisu megalkotója

Elhunyt a tiramisu megalkotója

Az észak-olaszországi Trevisóban lévő Le Beccehrie étterem tulajdonosa az 1960-as években alkotta meg a közkedvelt olasz édesség receptjét.
Háromnapos fieszta Villányban

Háromnapos fieszta Villányban

Csaknem harminc borászat mutatkozik be a gasztronómiai, kulturális és könnyűzenei programokkal tarkított Villányi Vörösbor Napokon.
Égi áldás a földi kenyér

Égi áldás a földi kenyér

Javában zajlik a nyári szarvasgomba-vadászati idény. A homoki szarvasgomba az egész világon csak a Kárpát-medencében terem tömegesen.
Nyaljuk a fagylaltot

Nyaljuk a fagylaltot

Már az ókori rómaiak is hódoltak a jéghideg ínyencségnek; ha belegondolunk, fagyasztó híján nem volt épp könnyű a dolguk, de megoldották.