szemét

Megígérték, megcsinálták

Megígérték, megcsinálták

Budapest, Széll Kálmán tér. A főváros egyik legforgalmasabb közterületét Tarlós István főpolgármestersége idején újították fel. Hogy ellensúlyozzák a csaknem két éve tartó semmittevést, Karácsony Gergelyék kiplakátolták a várost „Megígértük, megcsináltuk” feliratú plakátokkal. A villamosmegálló oldalában élénk színekben tündöklő plakát, a padon alvó hajléktalan és a járdán guruló unicumos üveg tökéletes kompozícióban ad képet az éppen miniszterelnök-jelöltként kampányoló főpolgármester nemtörődöm hozzáállásáról.
A szemét útja

A szemét útja

Sokan a mai napig úgy tartják, nincs értelme szelektálni. A Demokrata megnézte, mi lesz a szelektív hulladék sorsa.
Működik a HulladékRadar

Működik a HulladékRadar

Ezrével érkeznek fotók az Innovációs és Technológiai Minisztériumba, és most már akár börtönbüntetéssel is járhat a hulladéklerakás.
A maszk az új zacskó

A maszk az új zacskó

A koronavírus által okozott járvány mint annyi minden mást, az egyszer használatos műanyagok elleni küzdelmet is megtorpanásra késztette.
Csepeli szemétügy

Csepeli szemétügy

A kommunális hulladék mennyisége öt év alatt megnégyszereződött, a szelektívek körüli tisztántartást is a kerületi Városgazda végzi az FKF helyett.
Kényszerszemét

Kényszerszemét

Képzelgés vagy valóságos gyakorlat a tervezett elavulás? Tény, hogy a termékek élettartama ma jóval rövidebb, mint évtizedekkel ezelőtt.

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Az oldalon bármely hivatkozásra kattintva Ön elfogadja az adatvédelmi szabályzatot.