Fotó: shutterstock.com
Hirdetés

Borús pillanatnyi helyzetképet és közeljövőt mutatnak a német gazdaság legfrissebb adatai, amelyek szerint csökkent az aktivitás, és mivel a fogyasztók bizonytalanok, a megrendelések száma is alacsony.

Nőtt a német feldolgozóipar beszerzésimenedzser-indexe (BMI) decemberben, ám még mindig messze elmarad a szektor növekedésétől. A decemberi 43,1 pont valamivel magasabb a novemberi 42,6 ponthoz képest, ám az adat még a csökkenő és a növekedő gazdasági aktivitást elválasztó 50 pontos érték alatt maradt.

A szolgáltatóipari beszerzésimenedzser-index azonban csökkent az előző havi adathoz képest: míg novemberben 49,6 pontot mértek, addig decemberben már csak 48,4 pontot. A csökkenés viszonylag nagy zuhanás az elemzők várakozásához képest, akik úgy becsülték, hogy az ipar aktivitása 49,8 pontra nő, azaz éppen hogy alig marad el az szektor növekedését jelentő 50-es határtól.

A decemberi adat azt jelenti, hogy a szolgáltatóipar harmadik hónapja zsugorodik, sőt a folyamat az utóbbi hetekben felgyorsult.

A további részletekről IDE KATTINTVA a Világgazdaság honlapján olvashatnak.

Korábban írtuk