Fotó: MTI/Kiss Dániel
Elhelyezték a Herbavit Kft. új raktárának alapkövét Bonyhádon

Az esemény előtt Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője és a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje elmondta: a kft. a 270 millió forintos beruházást a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) Plusz 189 millió forintos támogatásával valósítja meg, és csaknem 1200 négyzetméteres raktárat épít.

Hirdetés

A bonyhádi ipari parkban történt fejlesztésekkel együtt imponáló gazdasági fejlődésnek lehet tanúja a térség – jegyezte meg. Ismertette: a bonyhádi és a dombóvári járásban – a dombóvári egyéni választókerület területén – a GINOP támogatásával csaknem 9 milliárd forint jutott fejlesztésre, a Magyar falu programban pedig négymilliárd forint érkezett a településekre.

Az államtitkár azt mondta, hogy „ma már egy gazdaságilag egyre inkább erősödő Magyarországról tudunk beszélni”. Megemlítette, hogy a „Gyurcsány-korszak idején”, 2009-ben 6,9 százalékkal esett vissza a gazdaság, 2021-ben pedig 7,1 százalékkal bővült. Szavai szerint egymillió új munkahely jött létre, a gazdaság erős lábakon áll, csökkentek az adók, és mindez a családtámogatási rendszer bővítésével oda vezet, hogy az emberek megélhetése könnyebbé válik.

Filóné Ferencz Ibolya, Bonyhád Fidesz-KDNP-s polgármestere egyebek között arról beszélt, hogy bonyhádi cégek a GINOP forrásaiból megközelítően kétmilliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyertek el.

Schnierer Péter, az 1997-ben alakult, bonyhádi telephelyét 2006-ban megnyitott kft. ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondta: a májusra elkészülő épülettel a kft. megkétszerezi raktárkapacitását, és öttel növeli jelenlegi, 35 fős létszámát.

A tervek szerint a társaság nettó árbevétele az idén tíz százalékkal nő a 2021-ben elért 2,35 milliárd forint után – közölte.

Korábban írtuk