A projekt összköltségvetése 4. 878.691.335 Ft, melyből 4.608.340.068 Ft támogatást nyújt az Európai Unió és a Magyar Állam. A beruházás során négy városban (Sopron, Szombathely, Győr, Mosonmagyaróvár,) új építés illetve felújítás keretében mintegy 12 500 m2 területen újul meg a Nyugat-magyarországi Egyetem. Az alapkőletételre 2010. október 29-én 11 órakor kerül sor.

A soproni campus területén 6600 m2 alapterületen a legkorszerűbb eszközökkel ellátott Központi Kutatólaboratórium és a tudomány népszerűsítését felvállaló Tudományos Bemutatóközpont épül, 1.6 Milliárd Ft összértékben.

A Központi Kutatólaboratóriumban a legkorszerűbb igényeknek megfelelő épületben kialakítandó laborok száma 25 db, ezek az Erdőmérnöki Kar és a Faipari Mérnöki Kar gondozásában működve egy új, jelentős, valamint iparilag is hasznosítható objektumot hoznak létre.

A Tudományos Bemutatóközpont családbarát környezetével az egyetemhez kapcsolódó tudományterületek egy fajta „csodák palotája” lesz, multimédiás anyagokkal szemléltetve az oktatott területek érdekességeit. Oktatói mobilitást támogató terek kialakítása, fejlesztése, 1000 m2 alapterületen közgyűjteményi funkciót ellátó – családbarát – épület kialakítása a „nyitott intézmény” gondolat jegyében valósul meg, kielégítve egy tudományos szellemi központ elhelyezésének igényét is.

Szombathelyen a Savaria Egyetemi Központ Természettudományi és Műszaki Karhoz tartozó laboratóriumok újulnak meg, Mosonmagyaróváron a Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar oktatási épületeit és laboratóriumait korszerűsítik és látják el modern eszközparkkal, Győrben az Apáczai Karon kerül sor ún. tudástranszfer tér létrehozására, a főépület teljes tetőterének beépítésére és egy multimédiás hallgatói tér kialakítására.