Hirdetés

Farkas Ciprián polgármester hozzátette, hogy a terület északi részén található kikötőt használatba vehetik a vitorlázók és a horgászok egy ideiglenes megállapodás keretén belül, a déli részen strandot alakítanak ki, megvalósítják az ökoparkot és egy hajókikötőt is a tavon.

És ha ezt megcsináljuk, a soproniak elégedettek lesznek, azt mondod? – kérdezte az építési és beruházási miniszter a polgármestertől, aki azt válaszolta, hogy ha ezek a beruházásokat megcsinálják, akkor a soproniak sok év után tudják majd birtokba venni a Fertő-partot. Lázár János hozzátette, hogy B verzióban az eredeti nagy tervet is meg kell valósítani, „amit most kénytelenek voltunk elhalasztani.”

Áprilisban a Fertő tavi beruházás környezetvédelmi működési engedélyének visszavonására és új eljárás lefolytatására kötelezte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kormányhivatalt a bíróság. A Greenpeace Magyarország és a Fertő tó Barátai Egyesület 2023. január 30-án indítottak pert azért, mert a kormányhivatal 2022 karácsonya előtt meghosszabbította a korábban már felfüggesztett beruházás engedélyét. Korábban a Fertő tónál tervezett beruházás és annak részletei kapcsán a Magyar Tudományos Akadémia Biológiai Tudományok Osztálya is felemelte a szavát.

(forrás)

Korábban írtuk