Fotó: shutterstock.com, illusztráció. Készítette: stockcreations
Hirdetés

Az összmagyar szakmai közösség arra kéri a magyar borászokat, hogy hat palack száraz, 2019-es évjáratú, jellegzetes Kárpát-medencei szőlőfajtákból készített borral csatlakozzanak a Czap Sándor felvidéki borosgazda ötlete nyomán indított kezdeményezéshez, és együtt alkossák meg az Összetartozás Borát.

– Hisszük, hogy Nagypéntek után a Feltámadás következik, ezért a gyászos békediktátum és az államalapítás szimbolikus dátumait jelöltük ki sarokpontoknak. A Kárpát-medence összes borvidékéről összeállított fehér házasítást ugyanis augusztus 20-án mutatjuk majd be először – írja közleményében a Külhoni Magyar Borászok Egyesülete.

Az Összetartozás Borából 1100 liter készül, minden résztvevő borásznak jut belőle egy-egy palackkal, a többit a magyar borvidékek fennmaradását és fejlesztését szolgáló célokra fordítják majd.

Korábban írtuk

Az Összetartozás Bora arculatának kialakítására hamarosan pályázatot ír ki a Külhoni Magyar Borászok Egyesülete, mely a vállalkozás részleteit, a fogadó állomások országonkénti címét is nemsokára közzéteszi. Az érdeklődők az info@borhirado.sk e-mail-címen, illetve Geönczeöl Attila felvidéki bortermelőtől, az egyesület elnökétől juthatnak bővebb információhoz a +421 903 506-760 vagy a +36 20 555-2760 telefonszámon, illetve a borteszt@gmail.com e-mail-címen.