Fotó: facebook.com (Magyar Csodaszarvas Egyesület)
Hirdetés

A hazafias civil szervezet víz alatti kutatásokkal bizonyította, hogy a meggyalázott emlékmű ma is a folyó mélyén nyugszik, míves mészkőlemezei 2017-ben elő is kerültek.

A szobor történetéről bővebb információ található erre a linkre kattintva.

A Magyar Csodaszarvas Egyesület a törökbecsei turulmadaras emlékoszlopot a trianoni békediktátum centenáriumán, 2020. június 4-én emelné ki és állítaná fel újra. Ennek érdekében a civil szervezet jótékonysági estre hívja az ügyet segíteni szándékozó hazafiakat március 8-án 17 órára a fővárosi Duna Palotába (Budapest V. kerület, Zrínyi utca 5.)

A prof. dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere fővédnökségével rendezett jótékonysági esten közreműködik az Esti Kornél zenekar, a Magyarkanizsai Udvari Színház társulata, Oberfrank Pál Jászai Mari-díjas színművész, Pitti Katalin Liszt Ferenc-díjas énekművész, Petrás Mária Magyar Örökség-díjas népdalénekes, iparművész, Tolcsvay Béla Kossuth-díjas előadóművész, Török Tilla (Zenta) előadóművész. Az est házigazdája, műsorvezetője Csúri Ákos író, a blogstar.hu alapítója. A rendezvény szünetében árverésen lehet licitálni a Petrás Mária iparművész által felajánlott értékes műtárgyakra.

Az ajánlott támogatás 5000 forint, a támogatók oklevelet kapnak. A szervezők a helyszínen, illetve a Magyar Csodaszarvas Egyesület számláján fogadják az adományokat. Számlaszám: K & H Bank Rt. 10402166-21604537-00000000)

Bővebb információ: info@macsoda.hu, www.macsoda.hu