A Lions Klubok nemzetközi szövetsége a világ legnagyobb civil szervezete, évente mintegy 722 millió dollárt és 71 millió munkaórát adományoznak. A Magyarországon a Széchenyi Lions Klub 1990-ben jött létre elsősorban a hátrányos helyzetű gyermekek megsegítésére. Támogatták már a Pszichiátriai Intézet gyermekosztályát, az Országos Siketvak Egyesületet vagy a daganatos gyermekek bakonyszűcsi rehabilitációs otthonát.

A Széchenyi Lions Klub célként tűzte ki az egészségügyi dolgozók segítését is. Másodszor adományoz a Semmelweis Egyetem, II. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának ajándékcsomagokat. Az egyenként 10.000 Ft értékű csomagok könyveket, illatszereket tartalmaznak. Sass Kortsák Edina, a klub elnöke elmondta, céljuk, hogy felhívják a közvélemény figyelmét: ha a társadalom anyagilag nem is tudja megfelelően elismerni a nővérek munkáját, azok, akik igénybe veszik ezt az áldozatos és sok lemondással járó segítséget, másképp is köszönetet mondhatnak. A szervezet ugyanilyen adománnyal támogatja a Heim Pál Gyermekkórház, a Nyírő Gyula Kórház Gyermekpszichiátriai Osztály és az Onkológiai Intézet egészségügyi dolgozóit is összesen 15.000.000 Ft értékben.

A II. sz. Nőgyógyászati Klinikán ma tartott adományátadó ünnepségen Fézler Gézáné klinikavezető főnővér köszönte meg az ápolószemélyzet nevében a csomagokat. Elmondása szerint nagy meglepetésként érte őket az ajándék, hiszen az alapítványok tevékenységre nem jellemző, hogy a dolgozókat támogassák, és számukra ez a segítség rendkívüli jelentőségű.

A Semmelweis Nap

Semmelweis Ignác születésének évfordulóján, július 1-én ünnepeljük az egészségügy és az egészségügyi szakdolgozók napját. Országszerte megemlékeznek ilyenkor az anyák megmentőjeként világhírűvé vált magyar orvosról, és kitüntetéseket adományoznak a betegellátásban kiemelkedően teljesítőknek.