Fotó: Somfai Sándor/Demokrata
Hirdetés

A Raktárkoncert első szériája több mint 170 koncert felvételével ért véget. A nagy sikerre való tekintettel azonban a számuk november végéig az előre tervezett kétszáz helyett eléri majd a háromszázat. Az egyenként 45 perces előadások folyamatosan kerülnek fel a mindigTV GO oldalára, itt jelenleg 49 videó látható, ezeket a szeptember közepi indulás óta csaknem hatvanezren tekintették meg.

Jelenleg sok más előadó mellett a Hooligans, Pápai Joci, Zorán, Tóth Gabi és a Charlie Band koncertje is élvezhető az applikációban, így nem maradnak élmény nélkül a könnyűzene, a rock, a rap, a pop, de még a mulatós zene kedvelői sem. Akik extra tartalmakra is kíváncsiak, azok a raktarkoncert.hu weboldalon és közösségi média oldalain tájékozódhatnak a fellépőkről, és bekukkanthatnak a színfalak mögé is. A munkálatok továbbra is a legszigorúbb egészségbiztonsági előírásokat betartva zajlanak, kizárólag a művészek és a technikai személyzet jelenlétében, nézők nélkül.

Takáts Tamás a Karthagóval és a Takáts Tamás Blues Banddel kétszer is fellépett a Raktárkoncert-sorozat keretében, és mivel mindig is szerette a szokatlan helyzeteket, ezen alkalmakat is nagyon élvezte.

– Körülbelül négyezer fellépésem volt eddig a két zenekarommal, játszottunk a Rolling Stones előtt a Népstadionban sok tízezer néző előtt, és a legapróbb kiskocsmákban is. A tengernyi tapasztalatnak köszönhetően óriási a fantáziám, pontosan tudom, hogyan reagál egy-egy dalra a közönség. Így az üres teremben is könnyen odaképzeltem őket, beszéltem hozzájuk, sőt, megénekeltettem az operatőröket is – mondja az énekes.

Az internetre ezen alkalmak negyvenöt perces összefoglalásai kerülnek fel, ők másfél órai anyagból vágták össze a végső verziót. Igyekeztek a Karthago negyven-, illetve a Takáts Tamás Blues Band harmincéves pályafutásából egy keresztmetszetet alkotni úgy, hogy a nagy klasszikusok mellett az új számok is előkerüljenek. Arra is ügyeltek, hogy csak a legjobban sikerült felvételeket használják fel, hiszen „a televízió különös és kegyetlen műfaj. Egy nagyszínpadon széles gesztusokkal kell kommunikálni, itt azonban az arcé a főszerep, és minden apró gesztusnak, mimikának óriási jelentősége van.”

Korábban írtuk

Az énekes, dacára a mostani különleges helyzetnek, az elmúlt fél évben sem veszítette el az optimizmusát. Ebben leginkább a mély hite segíti; úgy véli, ahogyan a jelenlegi járvány, úgy semmi nem tart örökké a rockzenén és az Úr szeretetén kívül.

– Az emberek élni akarása hatalmas erő, túléltük már a kolerát, a pestist és számtalan háborút. Egyszerűen nem lehet folyamatos rettegésben élni. A félelemnélküliség azonban nem egyenlő a felelőtlenséggel: felesleges kockázatot nem szabad vállalni, a józan eszünkre kell hallgatni. Az a típusú zenész vagyok, aki nem bujkál a rajongói elől, szeretek találkozni a közönséggel, meginni velük egy kávét vagy egy sört. A legutóbbi budapesti klubkoncertünkön mégis arra kértem mindenkit, ezúttal ne készítsünk szelfiket, ne boruljunk egymás nyakába, ne kísértsük feleslegesen a sorsot – mondja még Takáts Tamás.

Szerencsésnek érzi magát, mert a tavalyi éve olyannyira sikeres volt, hogy egy újabb karantén esetén sem kell aggódnia az anyagiak miatt. Hat-nyolc esztendeje azonban nem lett volna ilyen kényelmes helyzetben, ezért nagyon is együtt tud érezni azokkal a pályatársaival és a zeneipari munkásokkal, akik most hirtelen bevétel nélkül maradtak. Ezért is tartja rendkívül jó kezdeményezésnek a Raktárkoncert-sorozatot: ilyen helyzetben minden segítség szó szerint életmentő lehet.