Hirdetés

Az örvendetesen megszaporodott hazai jazzlemeztermés kiemelkedő darabja Rieger Attilának és régi zenészbarátainak régen várt albuma. Már a „körítés” is figyelemre méltó: művészi fotók és tetszetős dizájn, nem szólva a magas technikai színvonalról.

Igazi szerzői album ez, amelyen a számok nagy részét a gitáros-zenekarvezető Rieger Attila jegyzi, néhányat a zongorista Rozsnyói Péter – vagy ketten együtt. Szerzőink zenei intelligenciája és profizmusa jóvoltából a kompozíciók nem a hagyományos jazzsztenderdek világát idézik, de a popzene irányában sem tesznek engedményeket. Nem csoda, hogy a neves amerikai gitárművész, Peter Bernstein a borítóra ezt írta: „Csodás lemez, gyönyörű szerzeményekkel. Attila hihetetlen hangzásvilágot jelenít meg fantasztikus gitárjátékával, amely egyéni és érett zeneiséget tükröz. Az együttes rendkívüli érzékenységgel, beleérzéssel és kellő nagyvonalúsággal hozza felszínre minden egyes szerzemény hangulatát.”

A kvartett két felállásban muzsikál, az egyik formációban Rozsnyói Péter akusztikus zongorán játszik, a másikon Horváth Albert teljesíti a zenekar megnevezését a Fender Rhodes remek használatával. Rieger Attila játéka a jazzgitár legjobb hagyományait idézi, de társai sem maradnak le mögötte: a két már említett billentyűs, valamint a ritmustandem tagjai: Oláh Zoltán bőgős és Csízi László dobos.

Korábban írtuk