Hirdetés

A Magyar Konyha, a Gasztroangyal, a Bűvös Szakács blog, valamint a Gault Millau kalauz egyaránt elismeréssel szólt a Rév csárda „halászos halászléjéről”, amelynek ősforrásaként a bezdáni Pikecet szokták emlegetni: úgy tudni, hogy a Rév alapítója, Tinusz Gábor innen hozott halléfőző mestert. 

A Pikec beltere hangulatos, rusztikus és vendégmarasztaló, a Duna ott folyik el az ablak alatt. Halászlé két adagtól rendelhető, ennek ára 1800 dinár, nagyjából ötezer forint. Ez nem kevés, viszont a végeredmény kiváló, és akár hárman is jóllakhatnak belőle. Az étel jellegzetessége, hogy erős lángon, lobogó vízben főzik, friss halat és kiváló paprikát használnak, így aztán finom, koncentrált, selymes levet kapnak. A halhús persze túlfő, mint a dunai halászlé esetében általában, de azért marad valami az élvezeti értékéből. 

Sült halat is kínálnak, a megszokottnak mondható ponty-harcsa-süllő hármas mellett dolgoznak csukával, kecsegével és keszeggel is, amit nem csak sütnek, pörköltet is készítenek belőlük. Mi csak haltepertőt és keszeget rendeltünk, a tepertő kiváló volt, a friss pontycsíkokat ropogósra sütötték, majd hagymakarikákkal tálalták. Adtak mellé nem túl meggyőző tartárt és érdekes módon burgonyasalátát is. A füstölt, majd marinált keszeg is finom volt, akárcsak a desszertünk, a málnás sajttorta.