Fotó: ShutterStock/ZGPhotography
Hirdetés

Balatonfüred, a Tihanyi Bencés Apátság, a Veszprémi Érsekség és a Balatonfüredi Katolikus Plébánia 2021. szeptember 3-án és 4-én különleges rendezvénysorozattal csatlakozik az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszushoz. Szeptember 3-án, pénteken 17 órakor a balatonfüredi Római Katolikus Plébánia mögött kialakított új parkban avatják fel Faykod Mária, Franciaországban élő magyar szobrászművész Eucharisztia című, fehér carrarai márványból készült szobrát. Faykod Mária alkotásai köztéren és múzeumokban világszerte fellelhetők, ő faragta mások mellett a Lourdes-i keresztút állomásait, de felkérést kapott a párizsi Notre Dame elpusztult szoborkompozícióinak újraalkotására is. Munkásságának elismeréseként a füredi szoboravatást követően Magyar Örökség-díjat vehet át az Art Portal Zákonyi sétányon található épületében.

Szeptember 4-én, szombaton 11 órától Szalóki Ágnes gyermekkoncertjével kezdődik a nap a balatonfüredi Kisfaludy színpadon, majd 14.30-tól Eperjes Károly színművésszel, a még bemutatás előtt álló Krisztus inge című film rendezőjével és főszereplőjével beszélget Stamler Ábel az Art Portálban. 

Az eucharisztikus vízi körmenet Mihályi Jeromos perjel vezetésével 16.30-kor indul a Tihanyi Bencés Apátságtól. Az egy órás szentségimádást az ünneplő érdeklődők 17 órától ingyenes kísérőhajókon követhetik. A korlátozott létszám miatt ezekre előzetesen augusztus 31-ig lehet regisztrálni ezen az oldalon. Az Oltáriszentség a résztvevők kíséretében 18 órára érkezik meg a Balatonfüredi Hajóállomásra, ahol a résztvevőket az Opus Énekegyüttes műsora fogadja. 19 órától a Tagore sétányon, a Széchenyi szobornál dr. Udvardy György veszprémi érsek mutat be szentmisét, amely után a szertartás résztvevőit fáklyás körmenet vezeti vissza a Kisfaludy színpad szomszédságában berendezett szeretetvendégségre. Az eseménysort a Szent Efrém Férfikar 21 órakor kezdődő koncertje zárja.

Korábban írtuk