Hirdetés

A Virágoskúti biocsárda egy növény- és állattenyésztéssel egyaránt foglalkozó biobirtok vendéglátó egysége, példamutató, a maga nemében, illetve méreteiben egyedülálló vállalkozás. A csárda épületét Makovecz Imre és tanítványa, Dósa Papp Tamás tervezte. A beltér gyönyörű, szívmelengető, megannyi magyar motívum, korondi cserép­edények, népi fafaragások, őshonos állatok impozáns szarvakkal ékített koponyái a falra rögzítve, mély gondolatokat megfogalmazó feliratok. A vizeskancsó, a gyertya- és sótartó, a tányérok egytől egyig szemet gyönyörködtető, kézműves darabok. 

Az összefogott, átgondolt étlap négyféle levest, tucatnyi főételt és szintén négyféle desszertet kínál (a palacsinta­variációkat egynek számolva). Babgulyás, húsleves, pörköltek, sült húsok, rántott és grillezett helyi sajtok. Különlegesség az édességek között a bivalytejes sorbet, a főétel rovatban szamárhús. Az alapanyagok zömét a saját gazdaság adja. Jelmondatuk „frisset, jót, egészségeset”. A konyha teljesítménye átlagos. Az itallap impozáns, bioborok, biopálinkák, helyben készült biolevek és szörpök széles választékát kínálják. A kiszolgálás udvarias, közvetlen. 

A frankfurti leves házias, élvezetes volt. A bécsi szelet meglehetősen vékony, jóindulattal átlagosnak nevezhető. A rántott borjúlábat formázták, majd úgy sütötték ki, szaftos volt, jóízű. A szamárhúsból készült micsnél ettünk már meggyőzőbbet, de nem volt élvezhetetlen. A fahéjas bundázott alma a gyermekkor ízeit hozta, ritka öröm ezzel a házias desszerttel étteremben találkozni.

Korábban írtuk