Hirdetés

A Csongrádi Levendula Farm a város határában, a 451-es út mentén működik. A levendulaültetvény mellett egy gyönyörűen berendezett, levendulatartalmú kézműves termékekre szakosodott kis bolt, valamint egy átlag feletti, rendkívül hangulatos étterem is helyett kapott. Külön említésre méltó a kellően alacsony hangerőre beállított diszkrét, kellemes jazz-blues háttérzene.

A korrekt, de nem eltúlzott választékot kínáló étlap a magyar konyha közkedvelt fogásaira támaszkodik: tanyasi tyúkleves, babgulyás, halászlé, fatányéros, ropogós csülök, harcsapaprikás, marhalábszárpörkölt. A desszertfront nemzetközi, amit kóstolás után nem bántunk, a sütemények alapelemeit egy csúcscukrászdából hozatják, helyben a tálalással foglalkoznak csak. Az árak értékarányosak, a kiszolgálás kedves, udvarias.

Rendeltem rántott harcsát, ami finom volt, a hozzá adott saláta ügyesen dresszingelt, igényes hozzávalókból készült, a petrezselymes krumpli is jó volt. Kértem még egy „belga csokoládétrilógia erdei gyümölccsel” elnevezésű desszertet, mely nemcsak szemgyönyörködtető volt, de csúcsminőségű alapanyagból készült, az egyes csokirétegek íze, a ganache és a mousse közötti könnyed állaga egyaránt fenséges volt. Hazavitelre kértem egy adag pacalpörköltet is. Ez sem volt rossz, ismét a kifogástalan állagot kell megdicsérnem, de az sem hallgatható el, hogy lehetett volna több és szebb színű fűszerpaprikát, illetve a szaft sűrűsége érdekében több hagymát használni hozzá. E kis kritikai megjegyzéssel együtt is kifejezetten remek élmény volt a Vándortanya, jó szívvel ajánlom másoknak is.

Korábban írtuk