Hirdetés

Az eddig Baja külvárosában működő Húsmegálló nemrégiben új egységet nyitott a város központjában. A beltér dekorációjának meghatározó eleme a falra festett, szemgyönyörködtető (Nagy) Magyarország-térkép, amelyen fel vannak tüntetve a fontosabb beszállítók: a Csíkszentsimoni Sörmanufaktúra, a Délvidéken, közelebbről Hajdújáráson borászkodó Maurer Oszkár, aki a legrégebbi magyar borvidéken, a Szerémségben termesztett szőlőből készít immár nemzetközi hírű, dűlőszelektált, természethű, alacsony kénszintű borokat, a parajdi sóbánya és a zirci apátsági sörfőzde. A térkép felett Monarchia korabeli, gyönyörű kidolgozottságú angyalos nagy címer. A határtalan magyar nemzetben gondolkodó ember hamar otthon érzi itt magát.

Az étlap nemzetközinek mondható, jelentős részét a burgerek teszik ki, de van benne egy erős erdélyi vonulat is: kínálnak többek között székely batyut (a ropogós lepény kolbászos, savanyú káposztás, hagymás ragut rejt, amit fokhagymás-tejfeles mártással ízesítenek), kolozsvári sertéstarját és parajdi salátát is.

Az általunk rendelt „vendégmarasztaló” kompozíciót két gránitlapot rögzítő impozáns, célirányos fatákolmányon tálalták, rajta saját készítésű miccs, sült és száraz kolbász, csalamádé, savanyú káposzta, hagyma, kecskesajt és szószok, mellette kencék, remek zakuszka, valamint tökmagkrém és padlizsános babkrém. A mákosguba-torta elegendőnek bizonyult mindhármunk számára. Szaftos volt és ízletes, hozta a magyar ízlésnek oly kedves, megszokott ízharmóniákat. Az árak kifejezetten barátiak, a kiszolgálás kedves és udvarias.

Korábban írtuk