Hirdetés

A keleti gyökerű hawaii gasztronómia jellegzetes fogása a poké, vagyis a tésztára, rizsre vagy salátára tálalt, különféle mártásokkal, zöldségekkel, gyümölcsökkel és fűszerekkel kísért, magokkal szórt nyers hal. Zömében ezt kínálja a Kelenföldi pályaudvar közelében a zsebkendőnyi belterű, meghitt hangulatú California Poké. A hely konyhája kompromisszummentesen igényes, a nyers halat naponta kétszer dolgozzák fel, így mindig kifogástalanul friss. Kétféle misót és háromféle ráment is kínálnak, desszertként chiamag- és tápiókapudingot gyümölccsel. Pokéból kilencféle ízvilág van.

Mi a szőlőt, gránátalmát, uborkát, edamamét (forrázott szójabab), rózsaszín gyömbért, tört mogyorót, japán mayót, masagokaviárt, ponzut (fűszeres-citrusos japán szójaszósz), mungóbabcsírát integráló friss lazacos, illetve a kígyóuborka, edamame, szőlő, jégcsapretek, mungóbabcsíra, wakame (tengeri alga), spicy mayo (pikáns citrusos-szójaolajas-majonézes szósz), pirított mandula, California-szósz (csilis-füstös paprikaszósz), nori- (tengeri­alga) chips felhasználásával készült vörös tonhalas tálat választottuk. Frissen készítve vibrálóan izgalmasak voltak, robbant az édes, a sós, a savanyú és a csípős ízek kavalkádja. Ehhez udvarias, informatív, figyelmes kiszolgálás társult. Dicséretes, hogy saját készítésű organikus teákat és magyar kisüzemi sört is kínálnak. A nagyipari üdítők és a háromféle, szintén nagyüzemi ausztrál bor helyett érdemes lenne minőségi hazai termékeket tartani – a tervbe vett bővüléssel ez is megvalósulhat.

Korábban írtuk