A vázolt kezelési mód nemcsak azért tévút, mert ez önmagában is rasszizmus, hanem azért is, mert az ilyesmi nem csökkenti magát a rasszizmust, hanem épp ellenkezőleg: erősíti azt. Ezért óriási a felelőssége azoknak, akik közéleti személyiségként vagy jogvédőként a rasszizmus elleni harc zászlójaként lobognak, de kettős mércét alkalmaznak. Mivel ez könnyen átlátható, akkor cselekszünk helyesen, ha követeljük, hogy azonos tettekért, azonos megítélés járjon mindenkinek! Függetlenül származásától, vallási és etnikai hovatartozásától, nemétől és bőrszínétől. Tegyünk hát a gyűlölet, a „faji” és az etnikai megkülönböztetés valamennyi formája ellen! A szóban forgó területen csak így léphetünk előre.

Felaprózunk 3 közepes vöröshagymát, zsíron megsárgítjuk, majd tűzről levéve 2 kk pirospaprikával megszórjuk. Visszahelyezve a tűzre, rakunk rá 30 dkg darált bárányhúst, 10 dkg kicsire darabolt házi sonkát, 10 dkg kicsire darabolt házi kolbászt, 40 dkg 2 cm-esre vágott édes káposztát, 2 kk őrölt köményt és ízlés szerint sót. Megfőzzük. Közben kicsumázunk 10 db tv paprikát és amikor a megfőtt a káposztás hús, beletöltjük azt a paprikákba. Ha kész, kivajazott tepsibe helyezzük a paprikákat és előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. Rizzsel, vagy más rizses körettel tálaljuk, mellé pedig bort igyunk – ha tehetjük!