A hamis pásztortarhonya vázlatos elkészítési módja: Alapnak sült, karikákra vágott füstölt kolbásszal gazdagított, főtt tarhonyából és főtt burgonyából álló keveréket készítünk, amelyben a hagyma és a fokhagyma, sőt némi pörköltlé is befolyásolja az ízeket és a színeket. Feltétként minderre sertéshúsból készült pörköltet teszünk, reá pedig pirított kolozsvári szalonnát hintünk. Az odafigyelők csípőspaprikával és tejföllel is terítik, jóféle savanyúsággal és újdonsült kenyérrel fogyasztják. Mellé a száraz vörösbor nagyon javasolt!

A Huszárkonyha nem a huszárok ételeiről szól, hanem olyan játékos és hagyományőrző külsőségek között zajló sütő-főző sorozat, amely a hagyományos magyar ízvilág keretein belül igyekszik új ételeket létrehozni. Olvassa a Demokratában és az Arany Tarsolyban, hallgassa a Pelikán Rádió FM 93,6-on és nézze a Budapest TV-n!