Az étel vázlatos elkészítése 8-10 főre: Mintegy 7-8 nagyobb vöröshagymát apróra vágva, mangalicazsírban fonnyasztunk. Éles késsel, lehetőleg jó társaságban, 10-15 cm hosszúságú ostorszerű csíkokra vágjuk a másfél kilónyi vaddisznóhúst (de lehet az másfajta hús is más esetben). Ezt a hagymán saját levében rotyogtatjuk. Sóval, borssal, őrölt köménnyel és fokhagymával ízesítjük, száraz vörösborral öntjük fel, és ha a társaság olyan, hegyes és csípős pirospaprikával vadítjuk meg. Az sem baj, ha tálaláskor jó házi tejfölt teszünk a tetejébe, hiszen tudjuk, hogy nálunk, magyaroknál a tejföl a mindenes, úgy, mint az olaszoknál a sajt. Köretnek sörétes (tarhonyás) galuskát készítünk, azaz külön készítjük a tarhonyát és külön a galuskát. Fele-fele arányban összekeverjük, reá pedig az ostorost mérjük. Ezt is, mint oly sok magyar ételt, savanyúsággal, jóféle kenyérrel és ha tehetjük, száraz piros borral fogyaszthatjuk.

A Huszárkonyha nem a huszárok ételeiről szól, hanem olyan játékos és hagyományőrző külsőségek között zajló sütő-főző sorozat, amely a hagyományos magyar ízvilág keretein belül igyekszik új ételeket létrehozni. Olvassa a Demokratában és az Arany Tarsolyban, hallgassa a Pelikán Rádió FM 93,6-on és nézze a Budapest TV-n!