Anself Kiefer festés közben

A Magyar Képzőművészeti Egyetem kortól, nemtől, végzettségtől függetlenül várja mindazokat, akiket érdekel a műtárgyközpontú művészettörténet, akik szeretnének eligazodni a különböző stíluskorszakokban, izmusokban, a művészet törekvéseiben. A MKE előadássorozatain megszerzett tudás az élet szinte minden területén hasznosítható, hozzájárul az általános műveltséghez, de a tanításban, az alkotásban, a műgyűjtésben kifejezetten hasznos lehet.

Az ArtMa tíz előadása átfogó képet ad a kortárs művészetről, bemutatja, hogy milyen törekvések jellemzik ma a hagyományos és új médiumokat. A kurzus különlegessége, hogy maguk az alkotók, vagyis az egyetem mesterei mutatják be a kortárs művészet különféle műfajainak aktuális újdonságait. A hetente ismétlődő, másfél órás, vetítésekkel kísért előadásokon szó esik a kortárs test- és portréábrázolásról, David Hockney kapcsán a tájképfestészet mai tendenciáiról, a művészi- és tervezőgrafika újszerű kísérleteiről, a figuratív szobrászat és installációs művészet kérdéseiről, az új médiumok, mesterséges intelligenciák által generált művészetről, valamint a színpadi látványtervezésről is.

Antony Gormley: Mező, 1984

Az MKE ArtMa sorozat vezetője, Révész Emese művészettörténész biztos benne, hogy „rendkívüli élmény lesz magukat az alkotókat meghallgatni arról, hogy ők milyen tendenciákat, műveket tartanak ma irányadónak a kortárs művészetben. Az előadásokban tükröződik a mester saját művészete, ars poétikája, amely egyúttal egy exkluzív összegzés is a Képző jelenkori irányáról. Amit az előadásokon hallunk és látunk, az nemcsak a jelen, hanem a jövő művészetéről is szól.”

Az MKE 2023. március 9-től május 11-ig tartó művészeti előadás-sorozatai térítés ellenében vehetők igénybe, a sorozatra 2023. március 3-ig lehet jelentkezni.

Hirdetés
Korábban írtuk