„Elment Balázs Fecó. Isten Veled, Barátom!” – búcsúzott az énekestől saját Facebook-oldalán Orbán Viktor miniszterelnök, aki Balázs Fecó és Keresztes Ildikó egyik közös felvételét is megosztotta.

Hirdetés

Elment Balázs Fecó. Isten Veled, Barátom!https://youtu.be/7RR3r7JuORw

Posted by Orbán Viktor on Friday, November 27, 2020

„Lendület, életszeretet és szakmai áhítat jellemezte életpályáját, bizonyítékaként annak a szakmai és emberi alázatnak, amire csak kevesen képesek” – méltatta Balázs Fecót az Emmi által az MTI-hez pénteken eljuttatott közlemény.

Elhunyt Balázs Fecó, Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas énekes, zenész. A művészt az Emberi Erőforrások Minisztériuma saját halottjának tekinti.Isten nyugosztalja!(Kép: MTI)

Posted by Kásler Miklós on Friday, November 27, 2020

Fischer László gitáros, a Korál együttes alapító tagja a lírai rock egyik legfontosabb hazai képviselőjeként emlékezett Balázs Fecóra.

Mint az MTI-nek felidézte, Balázs Fecó a Korál 1978-as megalapításával korábbi együttese, a Taurus munkásságát szerette volna tovább vinni, ez a dallamos rockzene jellemezte aztán a Korált is.

Korábban írtuk

Fischer László elmondása szerint Balázs Fecóval nagyszerű élmény volt együtt zenélni: „mi ketten jól kiegészítettük egymást, ő inkább a lírai vonalat vitte, én meg a rockost” – idézte fel.

A megalakulás óta eltelt több mint negyven év bizonyítja, hogy a Korál munkássága időtálló dolog – hangsúlyozta Fischer László, aki emlékeztetett a 2018-ban az Arénában adott nagy sikerű jubileumi Korál-koncertre is.

Mága Zoltán hegedűművész szintén a Facebookon idézte fel mély gyásszal Balázs Fecóval, „a magyar zenei élet egyik legnagyobb kiválóságával” közös fellépéseiket.

Mint közölte, Balázs Fecóval együtt „egy nagy, világra szóló produkcióval” szerették volna megköszönni a koronavírus elleni harcban részt vevők munkáját. „A szomorúság és a fájdalom most embertársaink millióinak tölti el szívét, mert egy ikon, egy legenda hagyott itt minket. Gyászollak zenészként, barátként, rajongódként, családommal együtt. Drága Fecó, nyugodj békében!” – búcsúzott Mága Zoltán.

Szívemben mély a gyász – Elhunyt Balázs FecóMély döbbenet, és még mélyebb gyász van szívemben, hogy a magyar zenei…

Posted by Mága Zoltán hegedűművész on Friday, November 27, 2020

Hivatalos Facebook-oldalán vett búcsút Balázs Fecótól többek között a Piramis zenekar, az Apostol együttes, Deák Bill Gyula és Keresztes Ildikó.

Amikor vége az utolsó dalnak is… 😢🖤 69 éves korában meghalt Balázs Fecó énekes, billentyűs.Őszinte részvéttel és szomorú szívvel búcsúzunk. Emlékedet megőrizzük, találkozunk majd ott fenn.Üdv. Bill

Posted by Deák Bill Gyula on Friday, November 27, 2020

Bíztam, reménykedtem, hittem! Feldolgozhatatlan veszteség ez…nyugodj békében, drága Barátom! 🖤🙏🏻

Posted by Keresztes Ildikó on Friday, November 27, 2020