Hirdetés

A tahina, azaz a csicseriborsóból készült szezámmag­krém a kilencvenes években csak etnikai szakboltokban volt kapható, mára már az áruházláncok polcairól sem hiányzik. A Tahina Bite-ot az különbözteti meg a hasonló profilú helyektől, hogy itt izgalmasabb az ízvilág, gondosabb az egyes ételek elkészítési módja, rafináltabb, bátrabb a fűszerezés. Ha helyben sült, minőségi kenyeret adnának a készen vett nagyipari helyett, még meggyőzőbb lenne az eredmény. Jómagam háromféle szendvicskrémet kértem: baba ganust, azaz padlizsánkrémet, muhammarát, vagyis szír diós sültpaprikakrémet, illetve fűszeres humuszt, mely utóbbiak csúcstartóak voltak az eddig kóstolt változatok között. A Tahina Bite megrögzött húsevőknek is gasztronómiai élményt nyújt úgy, hogy az embernek eszébe sem jut, hogy egy vegán helyen ül.

Korábban írtuk