Hirdetés

Tavaly nyár elején, a Tűzoltó utcában újranyitott az előzőleg a Tompa utcából ismert Pesti Burger és Bár, idén márciusban pedig végre sikerült letesztelni a legendás egység 2.0 verzióját. 

Kóstoltunk egy heti burgert, melyben a szaftos, tökéletesen hőkezelt marhahúspogácsát egy préselt, megdermesztett, majd megpirított malacfejhúspogácsa egészített ki több más izgalmas belevalóval együtt, kértünk egy sima sajtburgert extra jalapeñóval, mert az alapjáratot is ismerni kell, a böjtöt tartó barátunk pedig vega burgert rendelt. Kísérőnek hárman ettünk egy adag helyben készült csipszet házi ketchuppal és házi majonézzel. Burgereink kifogástalanok, sőt katartikusak voltak, jól passzolt melléjük a ropogós csipsz. Zubr és Schöfferhofer sört csapolnak, mellette tartanak százszázalékos szabolcsi almalevet és remek limonádékat is.

A kiszolgálás kedves, elkötelezett, lelkes, hosszú évek óta nem hallottunk ilyen átéléssel előadott prezentációt a napi ajánlatról. A forró vaslap mellett személyesen a tulajdonos-üzletvezető, a csúcsgasztronómia hívei számára a már bő fél évtizede megszűnt Atakám bisztróból ismert Háda Imre állt, ő gondoskodott arról, nehogy túlsüljön a kiváló alapanyagból készült húspogácsa. A beltér hangulatos, az árak értékarányosak. Egyértelmű: a Pesti Burger és Bár újranyitásával elfoglalta korábbi helyét a műfaj tetején.