Fotó: demokrata.hu/Saródi Bálint
Fotó: demokrata.hu/Saródi Bálint
Hirdetés

Ákos és zenekara 2018 decemberében sorozatban negyedszer adott dupla koncertet a Papp László Budapest Sportarénában. Az eseményt DVD-n megjelenő koncertfilm örökíti meg, a kiadvány a két egymást követő előadás összes dalát tartalmazza.

– 2018 tavaszán az Ákos50 jubileumi, színházi előadásával jártuk az országot. Alig ért véget az akusztikus turné, máris elkezdődtek a próbák a nyári rockbulikhoz. Őszre elértük a 140 ezres koncertlátogatottságot, felvettük a Hazatalál középlemez új dalait, és meghirdettük a sorrendben negyedik dupla Arénánkat. Ez a decemberi duplázás új fejezetet nyitott a produkciónk életében, hangszerelés és zenekari felállás tekintetében is, erre utal a kiadványunk címe: Kezdhetünk újabb évadot – mondta a tavalyi esztendő és az új kiadvány kapcsán Ákos.

A DVD címét adó sor a szintén tavaly megjelent Nem kell más vigasz című dal szövegében szerepel, amelynek klipjét majdnem hárommilliónyian nézték meg eddig a legnagyobb videómegosztón.

A Kezdhetünk újabb évadot című koncertfilmet csaknem harminc kameraállásból rögzítették. Az Arénában Ákos énekelt és gitározott, Lepés Gábor billentyűs hangszereken játszott, Madarász Gábor gitárjátékához a dobos Bánfalvi Sándor és az új zenekari tag, Kálló Péter basszusgitáros biztosította a ritmikai alapokat.

Ákos és zenekara idén is duplakoncerttel zárja az évet – december 13-án és 14-én a Papp László Budapest Sportarénában.

Ákossal októberben annak apropóján készítettünk interjút, hogy négy év után új stúdiólemezzel jelentkezett: