Hirdetés

A nemrégiben nyitott párkányi Dalí étterem a város központjában működik. A falakon Dalí-arckép és -reprodukciók. Ügyesen használják a borosüvegeket dekorációs tárgyakként. A pulton szép kiállítású meghívó az 52. Reprezentatív Magyar Bálra, mint megtudjuk, a tulajdonos a szervezők közé tartozik.

A névadás és beltér nem függ össze a kínálattal: az étlapon a magyar és szlovák konyha népszerű ételei sorakoznak néhány nemzetközi és erdélyi fogással kiegészítve. 

Előételnek sült kacsamájat kértünk sült almával. A baráti áron kínált kis adag máj finom volt, retró stílusban tálalták. A csülkös pacal leveses jellegű, karakteresen majorannás, jóízű. Kenyeret kínálnak hozzá, mint Szeged környékén. Egy félreértés folytán kétféle sztrapacskát/galuskát kapunk, savanyú káposztás, szalonnás, tejfölös, illetve kolbászos, szalonnás, hagymás, sajtos „Kocsis galuskát”. Mindkettő ízletes, bár a kolbászt kissé túlpirították. Az étkezésünk gyenge pontja a túrógombóc volt, amibe túró nagyon kevés került, de még ezzel együtt sem kellett volna annyira keménynek, lényegében élvezhetetlennek lennie. 

A borválaszték szerény, de igényes: magyar borok a Duna mindkét oldaláról, három kimért és nyolc palackos tétel, közöttük olyan sztárborászatok is feltűnnek, mint a Pannonhalmi Apátság Pincészet vagy a Thummerer pince.