A Pécsi Egyházmegye az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, „a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) mintegy 770 millió forintos támogatásának köszönhetően az elmúlt bő egy évben a helyiek számára kivételes jelentőséggel bíró épület minden szeglete megújult”.

Hirdetés

Megtisztították a homlokzat kőburkolatát, felújították a tetőzetet, kicserélték a kupola héjazatát, restaurálták a padsorokat, a freskókat és a faliképeket, kicserélték, illetve felújították a nyílászárókat, új hangrendszert építettek ki, és megújult a padlózat is.

A beruházás részeként a templomban gyermekfoglalkoztató helyiséget alakítottak ki, a bejárat mellett pedig kegytárgybolt kapott helyet.

A hívők és a helyi közösség adományainak köszönhetően új harangok is készültek a templom számára.

Korábban írtuk

A pécsi katolikus egyházmegye a kulturális és vallási turizmust elősegítő pályázat keretében, csaknem 1,5 milliárd forintból öt településen újított fel templomokat, kápolnákat. A mohácsi fejlesztés mellett a Bátai Szent Vér Kegyhely kiépítése, a bátaszéki Szent Orbán kápolna, a szekszárdi Belvárosi templom és Remete kápolna felújítása valósult meg.