Fotó: Sziget Fesztivál
Hirdetés

A Vándor Vurstli igazi napközbeni családi program, ami a legkisebbeknek is garantáltan élvezni fognak. A Karzat Színház múltidéző házi vidámparkja jókedvvel és varázslatos játékokkal várja a játékos lelkű Szigetlakókat. Bűvész, bábszínház, jósok és jövendőmondók, zsonglőrök, artisták és ügyességi játékok mellett vendégfellépők is színesítik a helyszín programját. Ott lesz az argentin Eitis Magia, aki egyszemélyes produkciójával és fantasztikus bűvésztrükkjeivel ejti ámulatba a közönséget, de a Troula Street Theatre tréfás spanyol vándorfogorvosa is végigautózik a Szigeten a múlt századot idéző járművén.

Nem túlzás azt állítani, hogy a Sziget legnagyobb színpada a sétáló utcaszínházaké, hiszen az ott fellépő társulatok a fesztivál egész területén felbukkanhatnak. Hét fantasztikus előadás várja a fesztiválozókat: a Spanyolországból érkezőSagals d’Osona 90 fős csapata például a lenyűgöző katalán népszokást, a castellert hozza el a Szigetre, így a fesztivál során több alkalommal is emberi torony épül a legváratlanabb helyeken. A holland Close-Act Saurus című produkciójában öt méter magas sárkányszerű lények elevenednek meg a nézők szeme láttára, a francia Mécanique Vivante pedig két futurisztikus járművön érkezik a színpompás Szirén Zenekarral.

Fotó: Sziget Fesztivál

A budapesti Ráth György-villa szecessziós kiállításainak pazar műtárgyaival ismerkedhetnek meg az éjszakai pörgés után nyugalomra és feltöltődésre vágyók az Iparművészeti Múzeum helyszínén. Bizsergető atmoszféra, szellemi táplálék és kijózanító ébredés vár mindenkit a hajnalig tartó partyk után. Múlt századi hangulatok Bécsből, Párizsból, Londonból, s persze Pestről a Szigeten. Idén a Ráth-villa misztikus hölgyvendégei elevenednek meg a Sziget múzeumi helyszínén: Rippl-Rónai Vörösruhás nője bújik elő a gesztenyefák lombjai közül, vagy a látogatók együtt járhatják Párizs egykor legismertebb táncosnője, Loie Fuller fátyoltáncát, és Miss Wendy is újra felbukkanhat az alkalmi szanatóriumban, a Boldog Békeidők Szigetén.

Korábban írtuk