Két év után ismét a nemzeti összetartozás napja alkalmából nyitott kiállítást az E-galéria, és ismét Forster Jakab képeiből.

Jól tette. Ez az az (amúgy ritka) eset, amikor egy társadalmi-politikai esemény és egy művészeti program szerves egységbe kerül. A festő évek óta szinte megszállottan járja a Kárpát-medence magyar településeit (is), és azokról oldott, építészeti karaktert is mindig viselő, ugyanakkor friss festőiséget is magukon hordozó városképeket fest. Ezúttal Kassa kerül a központba, melynek fantasztikus főtere szinte képsorozatra ihlette, és melyben természetesen „főszerephez” jut a dóm. A dóm, ahol Rákóczi márványkoporsójának Pro libertate felirata Márai Sándort mindig arra a szabadságra emlékeztette, „amelyért talán érdemes élni”. Forster Jakab képei Kassáról indulva, Pozsonyon keresztül elvezetnek Erdélybe, és a magyar királyi városokba, Esztergomba, Székesfehérvárra, majd Tihanyba. Friss vizuális kalandozása a határok nélküli összetartozást fejezi ki. A szabadság jegyében.

Forster Jakab festőművész Összetartozunk című kiállítása, E-Galéria, Bp. V., Falk Miksa utca 8., megtekinthető keddtől–péntekig, július 30-ig