Hirdetés

A Petry név egy modellértékű marosvásárhelyi magyar húsipari vállalkozást fed, amely felelevenítette a kommunizmus előtti családi hagyományokat. A remek felvágottak forgalomba hozatalát egy street food jellegű egység, majd egy minőségi, a fine dining felé kacsingató étterem megnyitása követte, ahol a húsokat, halakat és zöldségeket napjaink csúcstechnológiáját jelentő Josper sütőben készítik el.

Az étlap szezonális gourmet menüvel nyit, az első ajánlott étel a sorban a borjúmirigy avagy borjúbríz, ami igencsak megdobbanthatja az ínyencek szívét. A fő csapásirányt értelemszerűen a minőségi húsok jelentik, azon belül az érlelt marhasteakek, de izgalmas ételeket készítenek sertéshúsból, szárnyasokból és halakból is, sőt, a vegetariá­nus fogásaik szintén messze túlmutatnak a műfajban ismert sablontányérokon. 

A borlap impozáns, főként erdélyi tételekre alapoz. 

Társam édesburgonya-avokádó-quinoával töltött paradicsom-hajdinapehely tartalmú ételkölteményt és fehér csoki mousse-t evett, jómagam, bruschettavariációkat, polipot salátaágyon és diós mille feuille-t házi fagyival. A bruschettakompozíciók megérdemlik a részletes felsorolást: szárított marhahátszín paradicsomsalsával, Josperben sült paprika és karamellizált hagyma, túrókrém chorizóval, gombakrém. Ételeink tálalása szemet gyönyörködtető volt, íze, állaga pedig kiváló. 

Az árak értékarányosak, nem alacsonyak, de megfizethetőek. A beltér rendkívül hangulatos, ügyesen használják dekorációként a borospalackokat és hordókat. A kiszolgálás kifogástalan: kedves, udvarias, gyors és szakszerű. Összességében pazar élmény volt a Petry, ajánljuk másoknak is.