Fotó: Wikimedia Commons
Hirdetés

A szombat délelőtt debütáló, Pumukli új kalandjai címet viselő sorozat három évtized után ismét mosolyt csal rajongói arcára. A német nyelvű sorozatban a kis koboldnak ezúttal részben Maximilian Schafroth német színész kölcsönzi a hangját, Éder Mester helyett azonban unokaöccse, Flórián Éder lesz Pumukli bajtársa, aki a kobold barátsága mellett nagybátyja asztalosműhelyét is megörökölte.

Az új epizódok készítésekor a sorozatot forgalmazó német RTL+ nézői év elején szavazhattak, hogy a képernyőre visszatérő Pumuklit Schafroth hangján szeretnék-e hallani megszólalni, avagy az eredeti változathoz hűen, azaz a 2005-ben elhunyt Hans Clarin hangján. A készítőknek mesterséges intelligencia (MI) segítségével sikerült elérni, hogy néhány részben Clarin kölcsönözhesse hangját a rosszcsont koboldnak.

Az eredeti sorozat Ellis Kaut könyvei alapján először 1982-ben hódította meg a gyerekszíveket. A nyugat-német-osztrák-magyar koprodukcióban létrejött sorozat főszerepében Gustl Bayrhammer látható, aki az asztalos Éder Mester szerepében kíséri szemmel az asztalosműhelyben rejtőzködő Pumukli csínytevéseit, s persze azonnal szívébe zárja az apró koboldot.

Pumukli új kalandjainak német változatát a német RTL+-on, RTL-en és a Super RTL-en, év végétől lehet majd látni.

Korábban írtuk