A szervezők – mindenekelőtt Gárdai Ádám és édesapja, Gárdai György – abban bíznak, hogy ez már egy minden óvatosságtól és félelemtől mentes fesztivál lesz, a meghívott előadók egyik sem mondja le a szereplését, és a közönség is felszabadultabban látogat majd el Paksra, mert jól érzékelhetően visszaszorult a járvány.

Hirdetés

A rendezvény egyik, visszatérő sztárvendége az az amerikai gitáros, Eric Gales lesz, akit a szakma „Jimi Hendrix reinkarnációjának” tart. De fellép majd a Pakson régi ismerősnek számító gitáros, Miller Anderson, illetve a brit dobos Pete York együttese is, mindketten a rocktörténelem jeles alakjai, nagy idők tanúi. És itt lesz a virtuóz osztrák zongorista, Christoph Steinbach is, akit rokoni szálak fűznek Liszt Ferenchez.

A tervek szerint remek hazai együttesek lépnek fel majd a borkóstolással és kulináris kalandokkal is színesített fesztiválon, itt most Tátrai Tibor új zenekarára, a Godfaterre hívjuk fel elsősorban a figyelmet.

Júniusig több DVD-bemutató koncertet is láthat a közönség, ezek az események a fesztiválhoz kötődő, Best of Gastroblues lemezek bemutatói lesznek. Részletes információt a gastroblues.hu címen találnak az érdeklődők.

Korábban írtuk