A magyar bor ismertségének és elismertségének emelését célzó, július 15-én indult reklámkampány fő elemei egy 30 másodperces reklámfilm, amelyet a kereskedelmi televíziók vetítenek, illetve az augusztus 31-ig látható 350 óriásplakát. Az image-filmet „a bor társ a mindennapokhoz” alapgondolata hatja át, legfőbb üzenete pedig, hogy a magyar bor eszenciálisan magában foglalja mindazt, ami az életben jó, a hagyományőrző múltat a szenvedélyes jelent és az elképzelt jövőt.

A kampány elsősorban a magyar bor image-ének erősítését célozza. „Azt szeretnénk elérni, hogy minél többen válasszanak magyar bort a családi ünnepekhez és a mindennapokban egyaránt, hogy a magyar bort sokan a sajátjuknak, a „miénknek” érezzék” – mondta Oláh László, a Közösségi Bormarketing Kft. ügyvezetője.

A kampány kiegészítő eleme a http://www.magyarbormindenkor.hu/ weboldal, amely tartalmazza a legfontosabb információkat, és a kampány indulásától elérhető.

A Közösségi Bormarketing Kft. fontos missziónak tekinti, hogy minél szélesebb körben megtanulják az emberek a borkóstolást, az ételek és a bor együttes harmóniájának élvezetét. Ebben segít a „Magyar bor mindenkor” kampány mellett a Közösségi Bormarketing Kft. párhuzamosan futó eseménysorozata, a Borszerda projekt is. Arra számítanak, hogy sikerül felhívni a figyelmet a megfelelő borok kiválasztására, és a minőségi borkultúra terjesztésére.

A Bell & Partners Kommunikációs Ügynökség szakemberei elmondták, hogy a célcsoport médiafogyasztási szokásaira leginkább a tv-nézés a jellemző. A tv-csatornák kiválasztásánál a meghatározott célcsoport elérésének költséghatékonysága volt a fő szempont, így választották ki az RTL Klub, a Spektrum, az NGC, a Hallmark, a Film+, a Sport 1, 2, és a Sport Klub csatornákat a 30 másodperces spot vetítésére.

Az óriásplakátot, mint reklámeszközt, a televízió hatékony kiegészítő médiumaként használják, amely segíti az elektronikus médiában sugárzott kampány bevésődését, visszautal arra, és célzottan szólítható meg vele az elérendő korosztály, amely kifejezetten nyitott erre a típusú reklámhordozóra.