Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd (archív)
Hirdetés

Siklósi Beatrix, az M5 kulturális csatorna igazgatója a elmondta, hogy a pénteken 21 órakor kezdődő Ez itt a kérdés című műsorban pályatársak, színészek, rendezők, operatőrök emlékeznek Sára Sándorra. Utána a klasszikussá vált Szindbád című filmet vetíti az M5 csatorna.

Siklósi Beatrix hozzátette, hogy az elkövetkező hetekben, hónapokban terveznek egy sorozatot, amelyben Sára Sándor munkásságát elevenítik fel.

Sára Sándort, az egykori Duna Televízió alapító elnökét saját halottjának tekinti az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Magyar Művészeti Akadémia, az MTVA és a Duna Médiaszolgáltató Zrt.

A híradóban Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Zrt. vezérigazgatója arról beszélt: Csoóri Sándor és Sára Sándor álmodták meg a Duna Televíziót, amelyet a külhonban még ma is a nemzet televíziójának neveznek. Azt a Duna Televíziót, amely 1992-ben azért jött létre, hogy a XX. században szétszakított magyarságot összekösse magyar szóval, a magyar kultúra erejével. Ez Sára Sándor öröksége és nekünk ezt az örökséget kell továbbvinnünk – tette hozzá.