Hirdetés

A Puncs fagyizó 2020-ban ünnepelte működésének 35. évfordulóját, és ha körbenézünk teraszán, láthatjuk, hogy ez idő alatt számtalan szakmai elismerést is begyűjtött. Helyi idegenvezetőnk, Jakabfi Dávid, aki nem mellesleg az ország egyik legelismertebb cukrásza, azt is elárulta, hogy a tulajdonos, Horváth „Mákos” Ferenc nemcsak a fagylaltkészítéshez ért mesterfokon, hanem a fafaragáshoz is. Ő készítette például Kanizsa ikonikus Trianon-emlékművét, melynek miniatűr változatát – egy berámázott angyalos, szent koronás címer előtt – a fagyizó teraszán is megtalálhatjuk.

És hogy a fagylaltokról is essen szó, megízleltük az őszibarackot, málnát, epret, Marco Rossi kedvencét (nem fantázianév!), szilvát, bodzát, puncsot, a maracujás kókuszt, a sóskásat, hogy csak néhányat említsek a mintegy tucatnyi íz közül, amit a városban eltöltött két nap során megkóstoltunk. Ízre, állagra egyaránt csodás fagylaltot készítenek itt, a gyümölcsfagylaltok mesések, természetességük kicsattanó. De mesteriek Jakabfi Dávid legendás macaronjai is, melyek közül a fagyizóban kedvünkre válogathattunk!

A kiszolgálás mintaértékű, maga a tulajdonos foglalkozott velünk, aki született vendéglátó, kedves, figyelmes, örömmel mesél a fagylaltkészítéssel eltöltött évtizedekről. Minden tekintetben csúcsélmény volt itt lenni; ha Nagykanizsára megyünk, biztos, hogy nem hagyjuk ki ezt a helyet!

Korábban írtuk