Elsőként Kovács Ági lépett a vászonhoz és festette meg a fa felső ágait érdekes színvilágú koronát alkotva, majd Pesuth Rita merész ecsetvonásokkal folytatta a fa törzsét és varázsolt zöld leveleket a képre. Szilágyi Áron szintén a fa lombkoronáját dúsította ecsetvonásaival, Kiss Tamás pedig az olimpiai öt karikákat festette tovább, de zöld pázsitot is varázsolt a vászonra. Csabai Edvin ismét beállt a festők közé és kék eget „rajzolt” a képre, Kozmann György lelkesen instruálta a „csapattagokat”, s adta át az előző festés tapasztalatait, amikor vele együtt Gergely István, Besenyei Péter, Szekeres Pál, Pulai Imre, Storcz Botond, Csabai Edvin és Ipacs Endre csillogtatta meg vizuális képességeit.

Világ és olimpiai bajnokok „ecsettel a gyermekekért” kezdeményezést a Suzuki Ház-Pagoda Galéria indította el, melyhez jótékonysági árverés kapcsolódik a Bethesda Gyermekkórház javára.

A jótékonysági akció fővédnöke: Szekeres Pál, olimpiai bronzérmes, paralimpiai aranyérmes vívó, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sport ügyekért felelős helyettes államtitkára.

A Suzuki Ház Galériában 30-40 kép kerül árverésre, mely alkotásokra 2010. november 1-től interneten folyamatosan lehet licitálni. A művek a november 25-ei 18 órakor kezdődő nyilvános árverés keretében találnak gazdára.

A festés november 4-én folytatódik, 15 órakor Lázár Vilmos és Lázár Zoltán ragadja magához az ecsetet, hogy alkotásukkal ők is hozzájáruljanak a jótékonysági kezdeményezéshez.

A szervezők szeretettel várják azokat az érdeklődőket, akik személyesen is szeretnének tanúi lenni a festmény alakulásának. (Cím: Suzuki Ház – Pagoda Galéria XIV. Budapest, Egressy u. 17-21.)

Az árverésből befolyó összeget a Bethesda Gyermekkórház égési osztályának felújítására és otthonosabbá tételére fogják fordítani.

A közös alkotás napi változásai nyomon követhetők lesznek a www.suzukihaz.hu weblapon.