Idén újra összekapcsolódnak a szüreti programok a Székelyföld értékeit bemutató rendezvénnyel, a pénteken kezdődő, háromnapos egri pincefesztiválon fellép a KFT és a Hot Jazz Band is.

Fotó: MTI (archív, illusztráció)

Fotó: MTI (archív, illusztráció)

A társszervező Média Eger Nonprofit Közhasznú Kft. tájékoztatása szerint a szeptember 21. és 23. között zajló Szüret 2018 – Székelyföld Gyöngyszemei rendezvénysorozat házigazdái ismét változatos, a hagyományokat a „trendivel” ötvöző programokkal várják a látogatókat a Szépasszonyvölgyben. Felidézték: a helyiek csaknem 1000 éve foglalkoznak szőlő- és bortermeléssel. A ma csaknem 200 pincét számláló egri bornegyed így ideális helyszíne a szüreti hagyományokat bemutató seregszemlének.     

A bor- és gasztronómiai kínálat mellett a pincék szüreti játékokkal várják az érdeklődőket, a legkisebbek kikapcsolódásáról pedig hagyományőrző ügyességi játszótér gondoskodik. A szüreti programsorozat traktoros felvonulással kezdődik.     

Az idén már második alkalommal kapcsolódik össze a szüret a Székelyföld Gyöngyszemei rendezvénnyel. Utóbbin Székelyföld népi mesterségeivel, népművészeti remekeivel, gasztronómiájával lehet megismerkedni.     

A három nap alatt többek közt fellép a Hot Jazz Band, a KFT, valamint gálaműsort adnak Eger gyermek néptánccsoportjai.