Augusztus 8-tól 15-ig ismét Sziget: a fellépők között olyan neveket találhatunk, mint a Gorillaz, Lana Del Rey, Bastille, Dua Lipa, Mumford & Sons, War On Drugs, Arctic Monkeys, Liam Gallagher stb. 

Fotó: ShutterStock.com (illusztráció)

Fotó: ShutterStock.com (illusztráció)

A szervezők idén egymilliárd forinttal többet költenek a nagyszínpad fellépőire, a rendezvény a Love Revolution, vagyis a szeretet forradalma szlogennel fut. Az ehhez kapcsolódó főbb üzenetek: harc az előítéletek és a kirekesztés ellen, erőszak- és félelemnélküliség, a bolygó megóvása, valamilyen formában a fesztivál összes programjában megtalálhatóak lesznek. 

A zöld kezdeményezések egyébként is hangsúlyosabb szerepet kapnak, például kialakítanak egy EcoKempinget a környezetvédelem ügye iránt elkötelezett látogatóknak. Jelentős technikai újítás, hogy idén a belépésre jogosító karszalaggal, a bérletek és napijegyek esetében ugyanúgy, fizetni is lehet.

További pozitívum, hogy a korábbi évek gyakorlatával ellentétben a karszalagba épített chipet a fesztivál mobilos applikációján keresztül is fel lehet tölteni, így mentesítve a szigetelőket a hosszadalmas sorban állástól.