A Hírkereső-csoport tagjai a Hírkereső.hu, a Kapu.hu és a Tombola.hu, jótékonysági akciót indított június elejétől, melynek célja, hogy havonta egy-egy ismert személy segítségével adományokat gyűjtsenek kiválasztott alapítványoknak. A csoport tagjai vállalták, hogy minden egyes portálaikon keresztül elolvasott hír után 5 fillért adományoznak az adott hónap jótékonysági céljára. A Hírkereső-csoport olvasóinak csupán annyi a feladatuk, hogy minél több hírt olvassanak el, ezzel gyarapítva az alapítvány adományösszegét. A hírkereső olvasói idáig több mint három millió forintot „klikkeltek össze”!

Június havában a Sváby András patronálta Peter Cerny Alapítvány, a magyarországi koraszülött-mentésben úttörő szerepet vállaló, kiemelten közhasznú szervezetért zajlott a kampány, melynek keretében 1.790.000 Forint adományt „olvastak össze” a Hírkereső – csoport olvasói.

Júliusban Csányi Sándor színész segítette a Csodalámpa Alapítvány akcióját, amely egy-egy életét fenyegető betegségben szenvedő kisgyerek életét egy kívánságának teljesítésével teszi boldogabbá, gondtalanabbá. A Jótékony-klikkelés 1.765.000 Forint adományt gyűjtött a boldog mosolyokért!

Felkai Márta az alapítvány kommunikációs vezetője nagy örömmel fogadta a hírt: „Ezt az összeget a nagyon súlyosan beteg gyerekek álmainak valóra váltására fordítjuk. A kívánságteljesítések különböző költségűek, így ebből az adományból újabb 12-15 lurkó kaphat játékot, kerékpárt, bababútort vagy éppen számítógépet, elutazhat Eurodisneybe vagy külföldön delfint simogathat. Tavaly 268 kívánságot sikerült megvalósítanunk, ennyi kisbetegnek szereztünk örömet támogatóinkkal együtt. Most újabb kis arcokra varázsolhatunk mosolyt a kampány támogatóinak segítségével. Nagyon hálásak vagyunk minden résztvevőnek.”

Jelenleg a Madárkórház Alapítványért és az Árvácska Állatvédő Egyesületért zajlik Kemény Dénes és Kósz Zoltán támogatásával a jótékony klikkelés kampány- a mai napig már több, mint 670.000 Forint gyűjtött össze!

A Hírkereső-csoport kampánya folytatódik, a következő három hónap alapítványai, valamint támogatóik:

Szeptember:

Hajós András a kerékpárosokat támogatja

Magyar Kerékpáros Klub

A Magyar Kerékpáros Klub fő célja a kerékpározás hazai terjedésének elősegítése, kultúrájának megteremtése. A szervezet szakmai segítséget nyújt kormányzati döntések előkészítésénél, illetve közreműködik a tervek elkészítésében és megvalósításában. Folyamatosan részt vesz nemzetközi és saját forrásokból finanszírozott – a kerékpározással, kerékpáros turisztikával és környezettudatossággal kapcsolatos – projektekben.

http://kerekparosklub.hu/

Október:

Pataki Ági a Pikler Alapítványért kampányol

Pikler Alapítvány

A Pikler Csecsemőotthonban a jó gondozónő-gyerek kapcsolat és a gyerekek szabad aktivitása révén – egészséges személyiségfejlődést segítik elő, amelynek köszönhetően elkerülhető a hospitalizmus néven ismert intézeti károsodás. 1998-tól a módszertanáról világszerte elhíresült intézetet a Nemzetközi Pikler Emmi Közalapítvány működteti.

http://www.pikler.hu/

November:

Dobó Kata a Hospice alapítványt segíti

Hospice Alapítvány

Hazánkban 1991-ben a Polcz Alaine által vezetett Magyar Hospice Alapítvány megalakulásával jelent meg a hospice szemléletű ellátás. A kezdetben még csak néhány önkéntes által elindított otthoni ápolás után sorra alakultak Magyarországon a hospice gondozást különböző ellátási formákban nyújtó hospice szervezetek.

Főoldal

További információ:

http://www.hirkereso.hu/jotekonysag/