Hirdetés

A Comme Chez Soi hosszú évek óta a legjelentősebb élményrögzítő és egyben turisztikai célpontválasztási tanácsadó, a Tripadvisor élvonalában található, az ötös skálán ötpontos értékelések száma alapján az első hely illetné meg. Népszerűségének köszönhetően szinte lehetetlen helyet kapni foglalás nélkül. Ez a fő oka annak, hogy bár legalább fél évtizede ott van a tesztelendő helyek között, csak most sikerült az egységről személyes tapasztalatokat is szerezni.

A beltér rendkívül hangulatos, a kiszolgálás több mint kifogástalan: elragadó, lelkesítő, visszatérésre ösztönző. Az étterem családi vállalkozás keretében működik, mindenki egy irányba húzza a szekeret, és ez bizony érződik is, nemcsak és nem elsősorban a gigantikus tálakon érkező komoly adagokon és a gonddal elkészített ízelítőfalatkákon, hanem a vendéghez való viszonyuláson, a természetes mosolyon, a kommunikativitáson is.

Az üdvözlőfalat, az „amuse bouche” egész kompozíció, inkább „bevezető” ajándéktányér, rajta pestós mozzarellagolyóval, koktélparadicsommal, sült libamájjal, sonkával, vajjal és madársalátával.

A választék nagyobb részét az olasz konyha klasszikusai képezik, amit népszerű nemzetközi fogásokkal egészítenek ki: talján előételek, pasták, pizzák, húsok és néhány halétel. Könnyű ebédre vágytunk, így mindketten előételt és desszertet kértünk csak, választásunk a két carpaccióra (marha és lazac), a créme caramelre és panna cottára esett. Ízletes, tisztességesen elkészített, szépen tálalt ételeket kaptunk.

Korábban írtuk

A desszert előtt ismét csak a ház ajándékaként érkezett egy predesszert, házi fagyi és 72 százalékos csokoládé, továbbá, szintén kedveskedésképpen, tokaji aszú és házi limoncello – utóbbiról megtudtuk, hogy a felszolgáló édesanyja készítette. A ház borát a Kázsmér pincészet adja, mi a fehéret kóstoltuk meg, egy szép, almasavbontott, fahordós érlelésű chardonnay-t.

Emlékezetesen jó élmény volt a Comme Chez Soi, mindenkinek jó szívvel ajánljuk.