Az Őrzöm a lángot mozgalom összmagyar versíró pályázatot hirdet a határon innen és túl élő, illetve alkotó magyar középiskolás diákok számára. A pályázat címe: Trianon 103 – A nemzeti összetartozás napja. A pályázatra várnak minden olyan költeményt, amely nem szabadvers, legalább három, de legfeljebb tíz versszakból áll, és megjeleníti a trianoni békediktátum 103 éves nehéz örökségét, de/és/vagy kiemeli a Nemzeti Összetartozás jelentőségét, megtartó erejét.

Hirdetés

A versíró pályázat bírálóbizottságának tagjai: Fábián Zoltán Ex-Libris díjas zenész, szövegíró, Pataki Tamás Debüt-díjas író, Thököly Vajk Verő László-, illetve Wesselényi-díjas szilágysági költő, Tóth Zoltán Ex-Libris díjas egyesületi vezető, Gránit oroszlán és Magyarság díjas felvidéki költő

A bírálóbizottság elnöke: Bán János, szerzői nevén Bán Mór, Zsoldos Péter-, Herczeg Ferenc-, illetve Magyarország Babérkoszorúja díjas író.

A pályázat eredményét az „Összetartozásunk tüze” nevű rendezvényen, 2023. június 4-én vasárnap, 18 órakor hirdetik ki, a Tarbály pince területén (2200 Monor, Strázsahegy).

Korábban írtuk

A pályázat kiírói kiemelték: a versíró pályázatra jelentkező diákok hozzájárulnak, hogy a pályázatra beküldött szerzeményüket a pályázat elbírálói, a helyezéstől függetlenül, megzenésítsék, s azt a későbbiekben – megnevezve a versíró diákot – előadják. Az eredményt elérő versíró diákok emellett értékes könyv- és tárgyjutalomban részesülnek az eredményhirdetéskor (az eredményből elektronikus levél formájában kapnak értesítést).

A pályázatra a nevezett műveket, feltüntetve a pályázó nevével, iskolájával, évfolyamával, a

következő e-mail címre várják: trianon103.vers@gmail.com. Leadási határidő: 2023. április 20.