Fotó: MTI/EPA/David Swanson
Hirdetés

A produkciós tervezés Oscar-szobrát hét további kategória díjával együtt még az élő közvetítés kezdete előtt osztották ki a Dolby Színházban, és csak a köszönőbeszédeket vágták be az adásba, hogy a gálaműsor gördülékenyebb legyen.

A Frank Herbert klasszikusából, Denis Villeneuve rendezésében született Dűne, amely részben Magyarországon készült, tíz jelöléséből hatot is díjra váltott. Hans Zimmer második Oscar-szobrát vehette át a Dűne filmzenéjéért. A film operatőre, Greig Fraser és vágója, Joe Walker is díjazott lett, és a Dűne a legjobb hang, valamint a legjobb vizuális effektusok Oscar-díját is megkapta.

Sipos Zsuzsanna a díj átvételekor magyarul is megköszönte az amerikai filmakadémia elismerését.

Korábban írtuk

Orbán Viktor filmbe illő sikernek nevezte Sipos Zsuzsanna díjazását

Káel Csaba is gratulált

„A magyar filmipar és a hazai filmes szakemberek kimagasló színvonalú munkájának elismerése is egyben a Dűne sikere az Oscaron. Több száz hazai filmes közreműködésével főként Magyarországon készült ez a szuperprodukció, mely jelentős szakmai elismerésekkel és közel 400 millió dolláros bevételével a tavalyi év egyik legsikeresebb mozifilmje lett. Óriási gratulációt érdemelnek a hazai szakemberek, akik hozzájárultak ehhez a világsikerhez. Határtalan öröm az egész szakmának Sipos Zsuzsanna Oscar-díja, mely azt tanúsítja, hogy világszínvonalon is kiváló tehetségeink vannak, és azt üzeni a világnak, hogy a legjobbak közt vannak a magyar filmesek” – írta a kormánybiztos.