Hirdetés

A Zengő borbár a műfaj „harmadik hullámának” képviselője, az utóbbi egy-két évben nyitott egységek egyike. Csak megerősíthetjük precíz önmeghatározásukat: „Hangulatos és igényes bár a budapesti Palotanegyed szívében.” A boltíves, nyers téglás szuterénhelyiség valóban meghitt, vendégmarasztaló. A falakra faládákat szereltek, ezeken megannyi magyar bor csábítja a betérőt. A terem közepén boroshordó, zöld növénnyel, mécsessel. Szerveznek koncerteket, előadásokat, vakkóstolókat is.

Az itallap kiemelkedő, értő kézzel válogatták össze valamennyi műfaj darabjait. Palackra közel kétszáz bort kínálnak, melyek között azok is találnak különlegességeket, akik az utóbbi húsz évben igyekeztek napirenden lenni minden újdonsággal. 21 tételt mérnek ki decire. Hét sörfőzde 16 söre kapható palackra, három tételt csapolnak 2 vagy 4 decire. Tucatnyi kiváló pálinkát is tartanak négy élvonalbeli főzdétől, ugyanennyi single malt skót whiskyt.

A borárak nem alacsonyak, de beleférnek az értékarányosságba, követik az utóbbi évek emelkedési trendjét. Rendeltünk is többfélét különböző kis pincészetektől, így Torma Zengőt (1 dl 1300 Ft), Joó Tamás-féle olaszrizlinget (700 Ft), Herold Maszek Cuvée-t (1000 Ft), Nyolcas Ádám Szülőföldem cuvée-jét (1100 Ft), a TR Művek száraz Furmintját (950 Ft), mellé egy sajttálat (1990 Ft) és egy pohár sört is, a BAZ pilsnerét (500 Ft). A kiszolgálás lelkes, hozzáértő, egyetlen látogatás elég volt hozzá, hogy a Zengőt megszeressük.

Korábban írtuk