Idén is változatos zenei felhozatal lesz a Sziget Fesztiválon augusztus 8. és 15. között. 

Fotó: ShutterStock.com (illusztráció)

Fotó: ShutterStock.com (illusztráció)

A húzónevek – Kendrick Lamar, Bastille, Arctic Monkeys, Gorillaz, Lana Del Rey, Mumford & Sons, Shawn Mendes, Dua Lipa – mellett érkezik az elektronikus zene egyik legnagyobb alakja, Bonobo is. 

A fellépők között találjuk a DJ, énekes-dalszerző Flux Paviliont, a dán énekes-dalszerző MØ-t, az osztrák Parov Stelart és a Yellow Claw duót. A világzenei színpadon többek közt a lengyel Warsaw Village Band, az izraeli Jewish Monkeys, a kongói Jupiter & Okwess, a finn Värttinä feat. Paleface, a tunéziai–francia Ifriqiyya Électrique és a horvát Kries koncertjeinek örülhetünk.

A hazai zenei felhozatal szintén parádés: nagyszínpados a Vad Fruttik, a Punnany Massif és a Halott Pénz, és őrült bulira számíthatnak a Besh o droM, az Anima Sound System, az Anna & the Barbies, a Margaret Island, az Ivan & The Parazol és az Irie Maffia koncertjeire látogató szigetelők is. A partihajón az egyedülálló dunai panoráma és különleges bulik várják a lazulni vágyókat: Krafty Kuts, Alle Farben, Vunzige Deuntjes, Eelke Kleijn, Gorgon City. A járatok a Szilágyi Dezső téri kikötőből indulnak 10:00-kor, és oda is érkeznek 17:00-kor, közben délben a Sziget kikötőben is
felszállhatunk a hajókra.