Hirdetés

Ólálkodik valami a kertek alatt, valami rontás, ártó lény. Itt vannak emberi ruhába bújva, és ajánlott erősen figyelnünk: dudorodik-e hátul nadrágjuk, szárából lóg-e ki alul pata, s billegetik-e szarvak kalpagjukat? A Földre legnagyobb veszélyt most e haragoszöld társaság jelenti, amely oly erőt kapott a nyakunkban lovagló Rontás Urától, hogy elég kimondaniuk: ők már zöldek, s rögvest ország-világ kormányzási pozícióban találják magukat. Nyilván eszükben sincs a fenntartható fejlődés hazugságait kapargatni, nem azért kaptak homlokukra bélyeget, hogy a Föld és a rajta élők javát akarják. Bánják is ők, ha történetesen gorillák élőhelyeit kell föltúrniuk kedvenc akkumulátoraik alapanyagáért. GDP-növelésben jók igazán, amit termelőegységek, szolgáltatásrendszerek visszabontatásával érnek el, na meg tömegek mozgatásával egyik égtáj felől a másik felé. A sötétzöld gazemberek első lépésben szétverték volna az atomerőműveket, majd keresztülvitték, hogy 2035-től csak elektromos meghajtású autót lehessen üzembe helyezni. Az erős ellenállás hatására úgy lazítottak, hogy maradhat még belső égésű motor is, de csak e-benzinnel, ami azonos teljesítménnyel számolva jóval több áram felhasználásával állítható elő, mint egy akkumulátor. A hihetetlenül megugró áramigényt úgynevezett megújulókból állíttatnák elő, amihez nincs elég napelem és szélkerék, de ha volna is, a szélkerék nagyobb lábnyomot hagy maga után, mint amennyit termelni tud aktív élete során, és műszaki engedélyének lejártakor nem tudjuk hova tenni. Ehhez a napelem-szélkerék elgondoláshoz egész Európa távvezeték-hálózatát át kellene építeni, ami 2035-ig képtelenség, és gázerőművek nélkül a rendszer nem működtethető. Azokhoz pedig csöveken érkező, olcsó gáz szükségeltetik. A zöldhisztéria jegyében kiutált atomenergia persze annyira hiányzik, hogy megint elfogadott lignittel, fűvel-fával, gumicsizmával tüzelni, csak legyen egy kis elektromosságunk. (Egyetemesen: az összes érthetetlenség mögött Európa tönkregyalázásának akarata húzódik, s ez mindent megmagyaráz.)

Ha akkumulátoros autókra vágynak a fő kártyakeverők, ám legyen, de akkor gyártsuk mi azokat a szörnyű akkumulátorokat – lát munkához a kormány a munkahelyek megőrzése és a gazdaság talpon maradása érdekében. Magyarországon olyan nem lehet, mert nem lehet – sápogják a sötét­zöldek, és hiába van energia, víz és ipari park, mert hol vannak a német minőségű hatástanulmányok?

Nos, nemrég Ausztriában töltöttem három napot, és ha már Ausztria, akkor a televízióban német hírek, német műsorok. Voltak képek a külszíni lignitfejtésről is. A kilenc, nemrég még csinos kis német falu helyén gépek marnak holdbéli tájat. Mi több, nemrég felállított szélkerekeket is kiforgattak helyükből, mert útban voltak a lignittúróknak. Debrecenben a kertek aljába sunyiban akkumulátorgyárat építenek – makogják nálunk, és hiányolják a precíz német hatástanulmányokat. Amik isten ments, hogy idetaláljanak, mert akkor itt is maguk a falvak tűnnének el kertek aljástul. A mi zöldjeink se kisebb hatásfokkal dolgoznának, ha hagynánk őket kormányra kerülni.

Korábban írtuk